Коли приходить осінь, дерева радують нас неймовірною гамою яскравих кольорів червоно-жовтого листя. Але одночасно, при попаданні листя і гілок, і накопиченні їх на покрівлі і в системах водостоку, листя завдає неприємностей власникам приватних будинків.

Вони перешкоджають стіканню опадів, і з’являється небезпека пошкодження як фасаду, так і водостічної системи. При проведенні прибирання потрібно не забувати про всі елементи покрівлі – як безпосередньо про сам дах, так і про місця кріплень і примикань, воронки, труби і жолоби самої водостічної системи.

header_alurex

Особливості догляду за водостоком

На сучасному ринку покрівельних матеріалів, компанії, які виробляють водостічні системи, пропонують нескладний у догляді і обслуговуванні продукт, і виготовляють його, використовуючи передові технології. Але все одно, всі водостічні системи потребують обов’язкового догляду, який продовжує термін експлуатації, і допомагає зберегти первинний зовнішній вигляд обладнання.

Встановлену водостічну систему потрібно час від часу очищати від нагромадженого сміття і бруду: опалого листя, бруду, пилу і гілок. Таке очищення нескладно буде провести за допомогою звичайного миючого засобу, води і щітки. Настійно не рекомендується застосовувати хімікати активної дії.

Ochistka-vodostokov-i-zhelobov-v-Sankt-Peterburge-kadet-spb-3

Відмінний захист від проникнення сміття великого розміру в жолоби забезпечує установка спеціальних решіток. Засмічена водостічна система призводить до переливання дощової води з жолоба, через це цоколь і фундамент деформуються. А через засмічення труб, вода застоюється в жолобах і призводить до їх деформації також.

rheinzink-1

Труби і жолоби водостічної системи дуже добре очищаються таким пристроєм, як спеціальна лопатка, а також за допомогою води, що подається під високим тиском. Звертаємо Вашу увагу, що перед тим, як чистити і вимивати сміття і бруд з жолобів, щоб запобігти переміщенню сміття у водостік, обов’язково потрібно закрити всі зливи. Майже всі виробники пропонують спеціальні сітки, які встановлюються на входах труб. Вони призначені для уникнення попадання в водостічні труби великого сміття.